El TÀG recuperarà dissabte la història real de les fosses comunes

Aquest dissabte el Teatre Àngel Guimerà estrena la seva programació del Temporada 2019, amb una obra de teatre marcadament històrica, ‘Memòria de les oblidades’.

A la mort del dictador, i en el pas cap a la democràcia, la societat no té en compte el patiment de moltes persones oblidades a les fosses comunes. Famílies senceres van invertir temps i diners intentant trobar els cossos dels seus familiars per dignificar-los sense èxit.

L’obra ‘Memòria de les oblidades’, fonamentada en la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria, intenta recrear la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates i recordar l’única afusellada que encara roman a la fossa comuna de la ciutat.

Per tant, l’espectador es situa al finalitzar la Guerra Civil espanyola, quan el règim franquista inicia una etapa de repressió entre els considerats contraris. Milers de persones marxaran a l’exili, mentre que altres patiran el control, la humiliació, judicis sense cap mena de garantia, deportacions, empresonaments i morts.

Quatre dones, la Maria, l’Annita, la Dolores i la Teodora, seran jutjades, condemnades a la presó i, seguint la política de dispersió de presoners de la maquinària franquista, seran traslladades al convent de les Oblates de Tarragona, convertit en presidi.

Soles, allunyades de les seves famílies i suportant dures condicions carceràries acabaran els seus dies enterrades a la fossa comuna del cementiri de Tarragona.

L’obra d’aquest dissabte al TÀG també serveix per aixecar la pols d’un capítol de la nostra història, sense voler amagar res, i posant èmfasi en què només s’aprèn de la història quan es coneix.

Les entrades es poden adquirir a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14h), a través del portal www.ticketea.com, i al mateix TÀG, una hora abans de l’inici.

Autoria i dramatúrgia: Tecla Martorell

Direcció: Joan Pascual

Actriu: Rosa Andreu

Música original i intèrpret: Ferran Barrios

Producció: Casino Prado

MEMÒRIA DE LES OBLIDADES

Dia: Dissabte 23 de febrer

Lloc: Teatre Àngel Guimerà

Hora: 20.30 h

Entrada: 13 €

Entrada amb descompte: 10 €

Sense resultats to "El TÀG recuperarà dissabte la història real de les fosses comunes"


    Alguna cosa a dir?